TAKSIRINKI

vähän Syötteen taksi historiaa ja tietoa ringin toiminnan alusta :)  

Syötteellä Taksipalvelut on aloittanut vuonna 1957 Atte Särkelä. Taksin päivystys oli alkuun hankalaa, kun taksiyrittäjän kotona ei ollut puhelinta ja koti sijaitsi huonohkon kärrytien päässä. Hänen piti siirtyä maantien varrella sijaitsevaan taloon asumaan/päivystämään. Puhelintakaan ei ollut alkuun samassa talossa, missä taksi toimi, vaan kyytitarpeesta tuli tieto joko postinkantajan mukana tai joku kyläläinen juoksi tiedon Atelle. Jonkun ajan päästä puhelin saatiin maantien varrella olevaan taloon ja siitä Atte sitten hieman myöhemmin rakensi puhelinlinjan omaan kotiinsa Lähteenmäelle. Alkuun pääasialliset kyydit olivat sairas-, tanssi- ja savottakyydit. 

Monia erilaisia kyytejä oli Atte ehtinyt ajamaan ennen kuin Syötteellä alkoi hotellin rakentaminen ja matkailutoiminta alkamaan. Kun hotelli valmistui, niin alkoi kyytimäärät kasvamaan ja piti ryhtyä miettimään miten kyydit saadaan hoidettua. Yksi auto ei enää riittäisi, joten Atte kyseli naapurikylien taksimiehiä mukaan ja jokunen heistä sitten alkoi yhteistyöhön ja he pitivät Taksiringin perustamiskokouksen v. 1980. 

Syötteen Taksirinki on aloittanut toimintansa v. 1980 joulukuussa, samaan aikaan on avannut Ravintola Romekievari ovensa. Taksiringin perustajajajäseninä oli 9 autoilijaa. Tänä päivänä rinkiin kuuluu 5 autoilijaa, joista 2 autoilijan autot pääsääntöisesti päivystykset hoitaa. Kaikilla rinkiin kuuluvilla on sesongin aikana mahdollisuus käydä lentokenttäkyytejä ajamassa, jos Syötteellä olevat autot eivät ehdi ajamaan.

Taksiringillä on tolppa Ravintola Romekievarin ja TunturiPubin välissä, tällä tolpalla saa päivystää vain rinkiin kuuluvat autot. Toiset tolpat sijaitsevat Pärjänkievarilla ja LumiAreenan edessä.  Taksiringin taukotila on Romekievarin päädyssä, missä päivystävä kuljettaja voi kyytien välissä lepäillä. 

Taksirinkiin kuuluvat Syötteen Taksipalvelut, Iso-Syötteen Taksimatkat Oy, Taksi Arto Aittokumpu, Taksi Lauri Lohilahti ja Taksi Sakari Ronkainen sekä meidän mukavat ja palvelualttiit kuljettajat.

Taksiringillä on jokaisella kuskilla oma vuoronsa päivystää alueella.

TILAA TAKSIRINGIN PÄIVYSTÄVÄ AUTO NUMEROSTA 0200 96 446!! :) 

Kuljettajamme ovat asiakaspalveluun erikoistuneita. Kaikki ovat työssään ammattilaisia :) Kalustomme on pikku-busseja (max. 8 matkustajaa/auto).  

Mikäli matkasi muuten päättyisi lentokentälle/linja-autoasemalle/rautatieasemalle,  niin ei hätää, Me autamme sinua pääsemään perille Syötteelle. Tarvittaessa matkalaukut voidaan kuljettaa peräkärryssä.

Haemme sinut joko:

  • Oulun, Kuusamon, Rovaniemen tai Kajaanin lentokentältä
  • Oulun, Rovaniemen tai Kajaanin rautatieasemalta
  • Oulun, Kuusamon, Pudasjärven, Taivalkosken, Rovaniemen tai Kajaanin linja-autoasemalta

Tämänkin kyydin voit tilata ennakkoon numerosta 0200 96 446 ja sovimme hinnan kuljetukselle.

Taksiringin taksinkuljettajat ovat käyneet Erityisryhmien kuljettajakoulutuksen (Kansaneläkelaitos KELAlla vaatimus tulee voimaan 1.1.2024 alkaen ja osalla hyvinvointialueista jo vuoden 2023 aikana.) Monet kuljettajistamme ovat käyneet myös OTAXI-kuljettajakoulutuksen.